Summer Academy STEP FORWARD! door GOTRA + winactie!

0

Hoi dansliefhebbers!

Vorig jaar vertelde ik jullie over mijn ervaringen met de Summer Academy STEP FORWARD! georganiseerd door dansgezelschap GOTRA | JOOST VROUENRAETS. Een week lang danste ik mee bij deze zomerdansschool in Heerlen en dat is me heel goed bevallen. Door hier te klikken vind je een uitgebreid verslag van dag 1 van mijn deelname, vanuit daar kun je doorklikken naar de andere 4 dagen. Het goede nieuws dat ik jullie in dit artikel breng is: ook dit jaar organiseert GOTRA | JOOST VROUENRAETS een Summer Academy. En de editie van 2014 belooft weer een succes te worden!GOTRA Summer Academy

Over de Summer Academy

Heb je vorig jaar de informatie over de Summer Academy gemist? Hier een samenvatting van de inhoud: GOTRA | JOOST VROUENRAETS organiseert, onder de artistieke leiding van Maïté Guérin (klik hier voor een interview dat ik met haar had), een twee weken durende zomerschool voor jonge, gemotiveerde dansers met als doel het opzetten van een professionele danscarrière. Met STEP FORWARD! wil GOTRA jong talent de kans bieden om zich op artistiek en technisch gebied te ontwikkelen. Zij kunnen zich hiermee bijvoorbeeld voorbereiden op een auditie bij een dansacademie of erachter komen of een professionele carrière wel bij hen past. Op deze manier heeft het project een overbruggende functie. Daarnaast is het een goede kans om te netwerken en je te laten verrassen door de stad Heerlen.

Voor dansliefhebbers met een leeftijd van 14 jaar en ouder is er een programma met lessen klassiek ballet, moderne dans, partnering, repertoire van GOTRA | JOOST VROUENRAETS en, dit jaar nieuw, Commedia dell’arte en martial arts and music in relatie tot dans. De lessen worden gegeven door professionals in de danswereld: Maïté Guérin, Joost Vrouenraets, Michele Monetta, Rakesh Sukesj, Koen Onzia en Davide Pietro Cocchiara. Tijdens de lessen zetten zij zich in om de leerlingen op een goede manier te begeleiden. Een paar van deze deelnemers heb ik gevraagd wat te vertellen over hoe zij de Summer Academy van afgelopen jaar ervaren hebben. Dan krijgen jullie, naast mijn beeld, ook een beetje een idee van wat anderen ervan vonden!

GOTRA Summer Academy

Dit vonden eerdere deelnemers

Johanna: Een jaar geleden volgde ik met Heleen de Summerschool van GOTRA. Nu, een zomer later, heeft ze me gevraagd om een stukje te schrijven voor haar blog. Hoewel de meeste details al uit mijn geheugen zijn gewist, zijn er toch heel wat leuke herinneringen blijven hangen. De technieklessen vond ik zeer leerrijk en interessant. Zeker uit de lessen modern heb ik veel geleerd: de vloer zacht behandelen, heel de ruimte gebruiken, je van elkaar bewust zijn. Het zijn technieken die ik niet snel zal vergeten. Ook het stuk uit het GOTRA repertoire is me bijgebleven. De dans zelf was gevarieerd en niet altijd even simpel. Daarom werkten we vaak per twee of per drie. Terwijl de ene danste, kon de andere observeren en de nodige tips geven. Die vorm van interactie vond ik een leuke manier van verbeteren. Wat me ook veel heeft bijgebracht is de lezing van Derrick Brown, een voedingsdeskundige die ons uitlegde welke voeding al dan niet goed is voor dansers. Die avond konden we gezonde (en voor mij soms onbekende) voeding proeven. Naast al het dansen was dit een leuke en leerrijke afwisseling. Na een vermoeiende dag trokken we ons terug in een gezellig huisje, waar we verbleven met een klein groepje dansers. We waren volledig op onszelf aangewezen. Wat ik me nog herinner is het samen koken (spaghetti en pannenkoeken), pingpongen, inkopen doen, vroeg in de ochtend op wandel naar het SCHUNCK om er (een beetje te laat aangekomen) weer een hele dag te dansen. Conclusie? De GOTRA Summerschool was een leuke ervaring die ik iedereen kan aanraden. Leuke lessen, vriendelijke ontvangst en vooral: veel dansen!

Milan: Mijn naam is Milan van Ettekoven, ik kom uit Ede en ik ben 18 jaar op het moment. Ik heb afgelopen twee jaar de Summer Academy van GOTRA gevolgd en ik heb daar veel van geleerd. Je leert veel op danstechnisch gebied, maar ook op sociaal gebied. Je gaat veel met andere dansers werken, de meeste ken je pas net. Je leert andere dansers te vertrouwen en zij jou. Zelf vind ik deze twee weken trainen heel erg fijn, want je leert met andere docenten en choreografen te werken. Ook blijf je aan jezelf werken als danser. Alle dingen die je bij GOTRA leert zijn heel erg goed voor je eigen ontwikkeling als danser. Ik krijg zelf niet genoeg van de Summer Academy en daarom ga ik voor de derde keer op rij hiernaar toe. Zelf raad ik deze zomercursussen aan aan dansers die graag professioneel danser willen worden. Maar ook aan andere dansers die in de zomer willen doortrainen.

Of je nou op de basisschool, middelbare school zit, studeert of afgestudeerd bent, uit Nederland, België of een ander land komt, een paar lessen of het hele weekprogramma wilt volgen; je bent welkom op de Summer Academy! Je kunt je persoonlijke lesprogramma samenstellen. De lessen worden gegeven in glaspaleis SCHUNCK in Heerlen. Als je verder weg woont, kun je gedurende het programma verblijven in Natuurvriendenhuis Eikholt in Heerlen. Voor meer praktische informatie, kun je contact opnemen met Irene Poell. Haar e-mailadres is [email protected]. Meer informatie over de zomerschool en het dansgezelschap, vind je op de site van GOTRA: .

Winactie!GOTRA Summer Academy

Inschrijven voor de Summer Academy voor dit jaar is nog steeds mogelijk! De deadline is op 1 augustus. Maar vol is vol, dus wees er op tijd bij.

En dan zijn we aangekomen bij een heel leuk gedeelte. Voor één van jullie is er zekerheid tot deelname aan de Summer Academy en wel met een hele mooie korting. GOTRA stelt namelijk, speciaal voor de bezoekers van dansisvooriedereen.nl, een plek van de Summer Academy STEP FORWARD! beschikbaar. Dus, ben jij 14 jaar of ouder en ben je enthousiast geworden over de Summer Academy? Dan kun je mee doen aan de winactie! Het enige wat je hoeft te doen is het volgende: ‘Like’ dansisvooriedereen.nl op Facebook door hier te klikken en stuur naar [email protected] een reactie waarin je aangeeft waarom jij zo graag mee wilt doen aan de Summer Academy STEP FORWARD! van GOTRA. Ben jij de winnaar? Dan ontvang je 50% korting op lessen naar keuze. Je kunt kiezen voor één of een paar lessen, of voor het hele programma. Alle combinaties zijn mogelijk (in overleg met GOTRA) en alles is voor de helft van de prijs. Een prachtige kans om kennis te maken met deze professionele zomerdansschool!

Veel dansplezier!

Groetjes, Heleen