Uitleg: barre arm plaatsen

0

Hoi dansliefhebbers,

In een eerder artikel vertelde ik over de werkende arm als je aan de barre staat. Klik hier om naar dat artikel toe te gaan. Maar je hebt natuurlijk ook een andere arm, die net zo belangrijk is: de arm waarmee je je vasthoudt. Hiermee geef je jezelf steun, wat vooral heel handig is bij oefeningen waarin veel van je balans gevraagd wordt, of als je net bent begonnen met het volgen van balletlessen. Om de optimale steun van de barre te kunnen gebruiken, zonder erop te hangen en scheef te staan, hier een simpel, maar niet bij iedereen bekend truukje. Door het toe te passen vind je de perfecte afstand tussen jou en de barre. Zo hoef je niet eindeloos te verplaatsen tijdens het dansen, maar sta je in een keer goed. Te dicht bij is namelijk onhandig, omdat je dan steeds tegen de barre stoot en te weinig ruimte hebt als je moet draaien of iets met je standbeen moet doen. Bovendien ga je je schouders zo optrekken. Te ver weg staan daartegenover, is ook niet fijn, want daardoor ga je scheef zakken en je kunt de barre niet als kleine afzet gebruiken bij het draaien bijvoorbeeld.

Zo doe je het!

Stap 1: ga naast de barre staan. Strek de barrearm naast je uit (tweede positie).Stap 2: les je pols op de barre. Deze is iets te laag voor mij. De bedoeling is in ieder geval dat je hele hand erover hangt.

 
Stap 3: vanaf de positie bij stap 2 leg je je hand op de barre.
 

Dat was het al! Zoals ik al zei is het simpel, maar als je het weet kun je het altijd toepassen. 🙂

Veel dansplezier en veel succes met de stretchchallenge voor degenen die meedoen!

Groetjes, Heleen