Vegetarisch recept: knolraap- en courgettesalade

0

Hoi dansliefhebbers!

Vandaag weer eens een gezond, vegetarisch recept op mijn blog. Ik denk dat deze knolraap- en courgettesalade ideaal is voor na je dansles. Meestal heb je dan namelijk niet veel honger, maar omdat je zoveel energie hebt verbruikt, is het belangrijk om nieuwe voedingsstoffen in je lichaam op te nemen. En dat is precies wat de salade te bieden heeft. Die bestaat voor het grootste gedeelte uit groenten die niet te zwaar op de maag liggen, lekker fris zijn en je tegelijkertijd voorbereiden op wat je dan ook die avond nog gaat doen.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 knolraap
  •  1 courgette
  • Olijfolie
  • 1 citroen
  • 1 pakje vegetarische spekjes
  • 1 doosje verse basilicum (uit een potje kan ook)
  • Peper en zout 

Zo maak je het:
Stap 1: was de knolraap. Snijd de groente in repen en die repen vervolgens weer in plakken van ongeveer een centimeter breed.


Stap 2: doe de plakjes knolraap in een ovenschaal, giet er 3 eetlepels olijfolie bij en breng het geheel op smaak met peper en zout.


Stap 3: zet de ovenschaal met de plakjes knolraap in de oven, op ongeveer 180 graden voor 30 minuten. De precieze tijd hangt van het soort en merk oven af. Daarom kun je beter in de buurt blijven terwijl de knolraap erin staat. Zo kun je af en toe kijken of het goed gaat.

Als het goed is ziet het resultaat er zo uit.
  

Stap 4: was ook de courgette. Snijd hem in de lengte in plakken en maak ook hiervan vervolgens kleine reepjes, die ongeveer net zo groot zijn als die van de knolraap.


Stap 5: giet olijfolie in een koekenpan en doe de reepjes van de courgette erbij. Laat dit een paar minuten op een normaal vuurtje staan totdat het gaar en gelig van kleur is.

Stap 6: bak ook de spekjes, in een andere pan. Volg hierbij de aanwijzingen op de verpakking.

Stap 7: rasp in de tussentijd een stuk schil van de citroen. Pers het sap van een halve citroen uit.


Stap 8: als de courgette gaar is, doe je er ook de courgette, spekjes en basilicum doorheen. Schep de ingrediënten door elkaar. Laat de pan weer enkele minuten op het vuur staan ook de courgette gaar is en alles is opgewarmd.


Stap 9: giet op smaak citroensap door het mengsel heen. Even doorroeren en je bent klaar!


Stap 10: je kunt de salade zowel warm als koud serveren en combineren met van alles. Met stoofpeertjes, aardappelkroketjes of gebakken aardappels bijvoorbeeld.

 


Veel dans- en kookplezier! En voor de deelnemers van de stretch challenge: gaat het oefenen nog naar wens? Ik hoop het! Ik wens jullie nog heel veel succes voor de laatste dagen!

Groetjes, Heleen