Interview: Daphne deed mee aan talentenjacht Avro Junior Dance!

0
       Hoi dansliefhebbers,
     Vandaag heb ik een speciaal artikel voor jullie! Ik kreeg namelijk de gelegenheid om een deelneemster van talentenjacht Avro Junior Dance te interviewen. Ze heet Daphne, is 15 jaar oud en heeft dit jaar geauditeerd. Ze heeft er mooie herinneringen aan overgehouden, die ze graag met jullie wil delen.  Avro Junior Dance is speciaal voor danstalenten van 10 tot 15 jaar. Allerlei dansvormen komen voorbij: van klassiek ballet tot hiphop. Professionele dansers Anna Alicia Sklias, Ingrid Jansen en Nicholas Singer beoordeelden de kandidaten. Dit jaar waren er weer velen inschrijvingen. Daphne was een van de gelukkigen die auditie mochten doen op tv. Hier lees je over haar ervaringen!
Daphne tijdens de tv-auditie van Avro Junior Dance
Hoe ben je begonnen met dansen? Hoe oud was je toen? Rond mijn zesde ben ik begonnen. Veel meiden uit mijn klas zaten op paardrijden, maar dat vond ik minder leuk.  Toen ik ook op een sport wilde bedacht ik me dat ik altijd al van dansen hielt en besloot een proefles te gaan volgen.
 Wat maakt het dansen voor jou zo leuk en fijn om te doen? Ik kan mijn gevoel goed kwijt in dansen. Dansen maakt mij altijd vrolijk! Als ik een proefwerkweek heb sla ik dansen nooit over! In dat soort drukke weken werkt het rustgevend na het harde leren. Verder is dansen ook erg gezellig! Ik dans met allemaal leuke meiden en met mijn beste vriendin in de groep.
Hoeveel tijd besteed je nu aan het dansen en in welke stijlen train je? Ik train nu 7,5 uur per week bij Loeka Dance-exp, DOS Castricum en balletstudio Jacqueline Burger in de stijlen jazz en ballet. Verder volg ik workshops in hip hop en nog vele andere stijlen. Ik heb het best druk met dansen en school, maar omdat ik dansen super leuk vind is dat juist een motivatie om ook voor school mijn best te blijven doen.
Waarom heb je je ingeschreven voor talentenjacht Avro Junior Dance? Ik heb me ingeschreven voor Junior Dance omdat het me een mooie ervaring leek en ik denk dat je er erg van veel kunt leren. Ik heb het vorige seizoen gekeken en zag hoe de dansers snel groeiden, toen er nog een seizoen kwam leek het mij dus een mooie kans!
Een jury heeft uit de 2500 inschrijvingen, de 50 beste gekozen. Wat ging er door je heen toen je hoorde dat je bij deze groep van 50 dansers zat? Ik had me in de zomervakantie al opgegeven en had er al een tijd niets meer van gehoord. Toen ik op een doordeweekse dag klaar was met balletles en me wilde omkleden, zag ik dat ik vier keer gebeld was door een onbekend nummer. Toen ik terug belde kreeg ik de voicemail van de Avro, toen dacht ik meteen aan Junior Dance! Onderweg naar huis werd ik weer gebeld, ik kreeg iemand aan de telefoon die mij vertelde dat ik bij de laatste vijftig zat! Ik was super blij!!!  Ik stond midden op straat te gillen, ik kon het echt niet geloven.
       Met de 49 anderen die doorgingen, mocht je auditie doen op tv. Dat lijkt me enorm spannend. Hoe heb je je erop voorbereid? En hoe ging het toen het zover was? Ik moest die dag er al enorm vroeg zijn. Eenmaal aangekomen moest ik snel afscheid nemen van mijn familie en werd ik samen met de andere dansers naar de ruimte gebracht waar we de hele dag zouden zijn. Ik hoorde daar dat ik al als derde aan de beurt was. Toen ging het heel snel, ik werd als eerste geïnterviewd en moest daarna al heel snel mijn auditie doen. Ik had weinig tijd om zenuwachtig te worden. De dans zelf ging wel goed!
      Helaas ben je bij de ronde erna afgevallen, er konden maar 10 deelnemers overblijven. Toch maak je nog een kans om naar de volgende rond door te gaan. Waarom moeten we allemaal op jou stemmen? Omdat ik heel graag verder wil met dansen en daar heel veel kan leren! Ik zou het super leuk vinden als ik die kans nog krijg!
       Wat is de mooiste herinnering die je aan het avontuur bij Avro Junior Dance over hebt gehouden? Dat ik aan het eind van de dag werd meegenomen om een stukje voor het intro te dansen. Ik mag daar nog niet te veel over verklappen, maar het was heel vet om te doen! Mijn auditie zelf was natuurlijk ook een hele ervaring!
     Wat hoop je in de toekomst met dans te bereiken? Ik hoop van dansen mijn beroep te kunnen maken en andere dansers te kunnen inspireren!
      En ten slotte: heb je nog een advies voor andere dansliefhebbers die overwegen om ook auditie te gaan doen voor een talentenjacht? Twijfel niet! Je hebt niets te verliezen. Stop ook niet meteen als je de eerste keer wordt afgewezen. Er komt een dag dat het wel lukt en dan is het extra leuk! Zelf ervaar ik het als een mooie ervaring en ik leer er veel van.
 
 Hieronder kan je de auditie van Daphne bekijken. Ben je overtuigd van haar talent? Om te stemmen ga je naar de volgende link: https://avro.nl/juniordance/Player/jd14_auditie_436_daphne/stemmen 
 

Junior Dance is vanaf zaterdag 5 april 2014 wekelijks te zien bij Zapp/Ned3. Kijk voor meer informatie over het programma op: https://avro.nl/juniordance/
 
Groetjes, Heleen