Hoi balletliefhebbers,
Het gebeurt me wel vaker dat ik per ongeluk een onaf artikel publiceer, als ik er even niet met mijn gedachten bij ben of een rare uitschieter maak met de computermuis. Meestal lukt het me nog wel om het dan weer op tijd van mijn blog af te halen, voordat er automatisch een mail wordt verzonden naar degenen die mijn blog vast volgen.
Ook bij dit recept ging het mis, vandaar dat een aantal van jullie een mail met alleen wat foto’s van eten ontvingen. Sorry hiervoor, dat was natuurlijk niet de bedoeling!
Het is geen verrassing meer, in dit artikel weer eens een recept. Simpel, voedzaam en vegetarisch, zoals bij de meeste recepten die ik publiceer. Ik kan niet vaak genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om de goede dingen te eten voor, tijdens en na het dansen. Je lichaam heeft energie om te kunnen presteren hard nodig, en daarbij is voeding onmisbaar.
Wraps zijn ideaal. Ze zijn net wat steviger dan gewoon brood, bevatten vaak minder suikers, en je kunt ze met allerlei mengsels en sausjes beleggen. De uitleg over de bereiding van de twee sausjes hieronder is dan ook maar een voorbeeld, als je iets uit de ingrediënten niet lust of als het je zwaar op de maag valt, kun je het gemakkelijk aanpassen aan iets wat wel geschikt voor je is. De ingrediënten zijn voor ongeveer 4 personen, maar je kunt de hoeveelheden gemakkelijk aan je eetlust aanpassen. En als er nog enkele wraps en wat sausje over is, is het geen probleem om die te bewaren in een kommetje met vershoudfolie in de koelkast. Dan kun je er nog een andere keer van eten.
Ingrediënten voor 4 personen:
- Een pak wraps, meestal bevatten die zo’n 6 – 8 stuks
1. Frisse kaas-paprika vulling:
- Een stuk jongbelegen kaas
- 1 rode paprika
- (1 klein blikje maïs)
- Wat yoghurt
- Wat mayonaise
- Wat ketchup
- 1 pak vegetarische wokblokjes
- 1 groene paprika
- Een bakje champignons (250 gram)
- 1 zakje pittige kruidenmix voor Nasi Goreng
- Olijfolie
Zorg ervoor dat je de wraps op tijd opwarmt in de oven. Het lekkerste is namelijk om ze warm te eten. Stel de timing goed af met de bereiding van de sausjes!
Veel eet- en combineerplezier!
Groetjes, Heleen