Recept: wraps met kaas-paprika en champignon-wokblokjes vulling

0

Hoi balletliefhebbers,

Het gebeurt me wel vaker dat ik per ongeluk een onaf artikel publiceer, als ik er even niet met mijn gedachten bij ben of een rare uitschieter maak met de computermuis. Meestal lukt het me nog wel om het dan weer op tijd van mijn blog af te halen, voordat er automatisch een mail wordt verzonden naar degenen die mijn blog vast volgen. 

Ook bij dit recept ging het mis, vandaar dat een aantal van jullie een mail met alleen wat foto’s van eten ontvingen. Sorry hiervoor, dat was natuurlijk niet de bedoeling!

Het is geen verrassing meer, in dit artikel weer eens een recept. Simpel, voedzaam en vegetarisch, zoals bij de meeste recepten die ik publiceer. Ik kan niet vaak genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om de goede dingen te eten voor, tijdens en na het dansen. Je lichaam heeft energie om te kunnen presteren hard nodig, en daarbij is voeding onmisbaar. 

Wraps zijn ideaal. Ze zijn net wat steviger dan gewoon brood, bevatten vaak minder suikers, en je kunt ze met allerlei mengsels en sausjes beleggen. De uitleg over de bereiding van de twee sausjes hieronder is dan ook maar een voorbeeld, als je iets uit de ingrediënten niet lust of als het je zwaar op de maag valt, kun je het gemakkelijk aanpassen aan iets wat wel geschikt voor je is. De ingrediënten zijn voor ongeveer 4 personen, maar je kunt de hoeveelheden gemakkelijk aan je eetlust aanpassen. En als er nog enkele wraps en wat sausje over is, is het geen probleem om die te bewaren in een kommetje met vershoudfolie in de koelkast. Dan kun je er nog een andere keer van eten.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • Een pak wraps, meestal bevatten die zo’n 6 – 8 stuks

 1. Frisse kaas-paprika vulling:

  • Een stuk jongbelegen kaas
  • 1 rode paprika
  • (1 klein blikje maïs)
  • Wat yoghurt
  • Wat mayonaise
  • Wat ketchup
2. Pittige champignon-wokblokjes vulling:

  • 1 pak vegetarische wokblokjes
  • 1 groene paprika
  •  Een bakje champignons (250 gram)
  • 1 zakje pittige kruidenmix voor Nasi Goreng
  • Olijfolie
Zo maak je het: 
Vulling 1: Snijd een stuk van de kaas af en maak er kleine schijfjes of blokjes van. Was de paprika, snijd hem door de helft, verwijder de pitjes en hak de groente in blokjes. Meng de kaas- en paprikablokjes met de maïs door elkaar in een kom. Gebruik een apart (dessert)schaaltje voor het sausje. Vul het schaaltje voor een derde met yoghurt, voeg een grote eetlepel mayonaise en ten slotte een scheut ketchup toe. Doe een paar scheppen van het sausje bij de vulling in de kom. Schep alles goed door elkaar, en je bent klaar!
 
Vulling 2:  Was en snijd de paprika, verwijder de pitjes en maak van de rest blokjes. Was de champignons eerst goed en snijd ze eveneens in stukjes. Verhit een pan met wat olijfolie op het fornuis, bak de wokblokjes zoals aangegeven staat op de verpakking. Bereid met het zakje nasi gorengkruiden en wat warm water een sausje en giet dit bij de wokblokjes. Als het water van het sausje grotendeels is verdampt zet je het vuur laag en voeg je de champignon- en paprikablokjes toe in de pan. Meng alles door elkaar tot de champignons en paprika opgewarmd zijn. Schep het mengsel in een andere kom, het is klaar om gegeten te worden!
  
 

 

Zorg ervoor dat je de wraps op tijd opwarmt in de oven. Het lekkerste is namelijk om ze warm te eten. Stel de timing goed af met de bereiding van de sausjes!

Veel eet- en combineerplezier!

Groetjes, Heleen