Kom je ook naar zomerschool Step Forward van dansgezelschap GOTRA? Ik wel!

0

Ja hoor, het is zover: de zomervakantie is begonnen in de zuidelijke regio’s van Nederland, en zal binnenkort zijn intreden doen in de rest van het land. Voor mij betekent de zomervakantie rust na een lange, drukke periode van school en dans. Tijd voor ontspanning dus! Met een tijdschrift, een zonnebril en een koel drankje in de achtertuin. Dat lijkt in het begin heerlijk, maar na een tijdje begint het te kriebelen. Terwijl ik daar zit, in die tuinstoel, begint het met het schuifelen van mijn voeten, een pors de bras die ik niet tegen kan houden, het zachtjes neuriën van de barremuziek. Ik kan het niet laten enkele soutenu’s te draaien terwijl ik naar binnen loop om een nieuw tijdschrift te halen. Na een tijdje is het al niet meer te onderdrukken, deze drang om te dansen. Hoe heerlijk zou het wel niet zijn om in de zomer gewoon door te kunnen gaan met dansen? Dat heb ik al meer dan eens gedacht.

 

Ken je dit gevoel? Vind je het geen probleem om hard te werken in de zomervakantie? Wil je je graag ontwikkelen in verschillende dansvormen? En ben jij van plan om van dans je beroep te maken? Dan is de Summer Academy STEP FORWARD!, georganiseerd door dansgezelschap GOTRA, iets voor jou!

Van 29 juli t/m 8 augustus vindt het trainingsprogramma van de Summer Academy plaats in het Glaspaleis in Heerlen, Maastricht. Dansers van vooropleidingen, studenten van dansopleidingen en vergevorderde amateurdansers die een carrière in de dans ambiëren, kunnen meedoen. De minimum leeftijd voor deelname is 13 jaar.

Het complete programma duurt twee weken. Iedere dag worden workshops gegeven in de dansstijlen klassiek ballet, moderne of hedendaagse dans en partnering. Je kunt zelf je programma samenstellen zoals jij dat wilt: iedere dag één workshop, twee workshops, of alle workshops voor één of twee weken. GOTRA heeft voor de periode van de Summer Academy het koetshuis, op loopafstand van het Glaspaleis, in Heerlen gehuurd. Hier kunnen deelnemers overnachten. Als je het volledige programma van twee weken volgt, kun je gratis deelnemen aan de ‘Nutrition Class’ van Derrick D. Brown. Deze oud-danser en leraar vertelt hierin over hoe je als danser het best en gezondst kunt eten om de meeste energie uit je lichaam te halen.

Met STEP FORWARD! wil GOTRA jong talent de  kans bieden om zich op artistiek en technisch gebied te ontwikkelen. Zij kunnen zich hiermee bijvoorbeeld voorbereiden voor een auditie bij een dansacademie. Op deze manier heeft het project een overbruggende functie. Daarnaast is het een goede kans om te netwerken en je te laten verrassen door de stad Heerlen. STEP FORWARD! staat onder artistieke leiding van Maïté Guérin, danseres en medeoprichter van dansgezelschap GOTRA | JOOST VROUENRAETS.

 

Over GOTRA | JOOST VROUENRAETS:

GOTRA is een ambitieus, jong en innovatief dansgezelschap, dat onder leiding van Joost Vrouenraets het dansvak in Limburg en de Euregio op de kaart zet. GOTRA maakt zinderende dansvoorstellingen voor Nederlandse theater en op diverse locaties, produceert ontroerende dansfilms en ontwikkelt eigenzinnige talentprogramma’s – zoals STEP FORWARD!

 Ik ben in ieder geval heel enthousiast over Summer Academy STEP FORWARD!. De eerste week doe ik dan ook zelf mee aan het programma. Jij ook? Lijkt het je wat om in de zomervakantie intensief bezig te zijn met dans? Kom dan nu in beweging en geef je op. Het aantal plaatsen in beperkt. Je kunt contact opnemen met Irene Poell:123stepforward@gmail.com. Meer informatie over GOTRA en  STEP FORWARD! vind je op: https://www.gotra.eu/ en op https://www.hklimburg.nl/disciplines/dans/projecten/summer-academy-step-forward.html