Hallo balletliefhebber!
Het is inmiddels alweer een tijdje geleden dat ik voor het laatst iets gepost heb, mijn excuses daarvoor. De komende tijd zal je weer meer leuke weetjes, filmpjes en nog veel meer vinden op mijn blog: allemaal over ballet.
Vandaag heb ik een gerecht voor jullie. Iets wat heel simpel te maken is, en waarbij je eindeloos met ingrediënten kunt experimenteren. Het is een gerecht dat niet zo zwaar op de maag valt (wel zo fijn tijdens deze warme dagen) maar je ook energie verschaft (ook niet verkeerd, want ook al voelen we in de zomer soms niet dat we honger hebben, brandstoffen blijven van groot belang om je fit en gezond te voelen). Het is erg gemakkelijk te maken, je hoeft dus niet urenlang in de keuken te staan terwijl je liever buiten in het zwembad ligt of wat dan ook doet. Bovendien kun je allerlei ingrediënten gebruiken. Je kunt dus gewoon de restjes uit je koelkast bakken in plaats van naar de supermarkt te gaan.
Genoeg voordelen lijkt me dus! Hier lees je hoe je dit recept maakt.
Wat zijn de ingrediënten?
- Pasta (bijv. macaroni. farfalle of fusili. In principe kun je alle soorten gebruiken.)
- Kaasblokjes (bijv. fètablokjes, wat ik persoonlijk het lekkerst vindt. Maar je kunt ook hier alle soorten kaas gebruiken, net wat je lekker vindt.)
- Fruit (bijv. blokjes appel, druiven, mandarijn, perzik, etc.)
- Groente (bijv. paprika, tomaat, zilveruitje, etc.)
- Sla
- Ook lekker erdoorheen: olijven, walnoten, zongedroogde tomaten, augurken, zilveruitjes
- Mayonaise (voor het sausje)
- Ketchup (voor het sausje)
- Yoghurt (voor het sausje)
Hoe maak je het?
- Kook de pasta beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Hierna giet je het hete water in de gootsteen. Zet de koude kraan op de nog warme pasta, zodat het goed afkoelt. Het mag nog een beetje lauw zijn, maar niet warm. (Zie afbeelding 1)
![]() |
Afbeelding 1 |
- Terwijl de pasta op het vuur staat, snijd je alle groentes en fruit in stukjes. Dit hoeft niet heel netjes, een beetje grootteverschil is zelfs wel leuk. (Zie afbeelding 2 en 3)
Afbeelding 2: hier zie je een paar van de ingrediënten die ik heb gebruik bij het maken van een pastasalade. |
|
Afbeelding 3: wat ik ook in de salade gebruikte: tomaatjes en zilveruitjes (die moet je wel héél goed wassen, er zitten enorm veel bacteriën in). |
- Vervolgens was en snijd je een krop sla. Ik heb voor het eerst sla uit eigen tuin kunnen halen, dat is natuurlijk lekker en gezond, maar het hoeft niet. (Zie afbeelding 4 en 5)
Afbeelding 4 |
Afbeelding 5 |
- Nu is het tijd voor het sausje. Hiervoor heb je wat eetlepels yoghurt, mayonaise en ketchup nodig. Meng deze ingrediënten door elkaar tot het een geheel is geworden. Er zijn geen vaste hoeveelheden, je kunt proeven totdat je tevreden bent over de smaak. (Zie afbeelding 6)
Afbeelding 6 |
- Meng nu de afgekoelde pasta, de groente, het fruit en de overige ingrediënten door elkaar in een grote kom. Houd het sausje apart, zodat iedereen kan kiezen hoeveel hij wil nemen. Zo kun je de salade ook nog in de koelkast bewaren als er wat overblijft! (Zie afbeelding 7)
Afbeelding 7 |
- En dit is dan het eindresultaat! Een heerlijke, frisse salade die je in twintig minuutjes hebt gemaakt. Succes ermee en smakelijk eten!
Afbeelding 8 |
Tip! We zitten nu in het seizoen van de dansvoorstellingen. Je kunt, als er nog wat pastasalade over is, dit de volgende dag in een bakje meenemen naar het theater. Als je even honger hebt, is het heerlijk om dit te eten en het geeft je goede energie. Let wel op dat je het niet al te lang buiten de koelkast laat staan, dan kunnen de groenten en het fruit bruin en slap worden.