YouTube filmpje: Harlem Shake & Ballet

0
Je kunt ze de afgelopen weken bijna niet gemist hebben: de talloze Harlem Shake filmpjes die verschenen zijn. Voor degenen die er nog niet van gehoord hebben of niet snappen wat het precies inhoudt: ongeveer een jaar geleden (mei 2012) bracht de Amerikaanse DJ en muziekproducent Baauer een single uit in de genres hiphop en bass, de Harlem Shake genaamd.
Erg populair werd het nummer niet, tot een maand geleden. Een YouTuber plaatste een filmpje op zijn kanaal waarin verkleedde mensen een raar dansje doen, op het nummer Harlem Shake. Vraag me niet hoe het kan, maar binnen de kortste keren had hij 13.000 volgers en probeerden mensen van over de hele wereld de video na te maken. Je kunt nu enorm veel verschillende versies vinden op social media sites en YouTube.

Ik persoonlijk ben geen grote fan van dit soort hypes, maar toen ik zag dat ook het Engelse Nationale Ballet een klassieke balletversie heeft gemaakt moest ik die natuurlijk wel even bekijken en met jullie delen.

Hieronder vinden jullie het filmpje. Veel kijkplezier! ūüôā