Oefeningen: voeten sterk maken voor spitzen.

0
Hoi dansliefhebber! In dit bericht geef ik een aantal oefeningen voor het oefenen met de Thera Band voor het sterker maken van je voeten voor als je op spitzen wilt gaat dansen, of als je gewoon sterkere voeten wilt krijgen.
 
Wat is de Thera Band? Je hebt er misschien wel eens van gehoord: de Thera Band, een ogenschijnlijk nutteloos stuk dun, lang plastic. Maar inmiddels is wel bewezen dat deze Thera Band erg geschikt is om oefeningen mee te doen voor het krijgen van sterke spieren. Door de latex band op verschillende manieren te gebruiken, kan je veel spieren in je lichaam trainen. Ook als je voor de split of spagaat oefent is dit een handig middel om je flexibiliteit de verbeteren. In dit artikel beperk ik me tot oefeningen voor de voeten.
De Thera Band
 
Wat zijn goede oefeningen voor het sterker maken voor mijn voeten met de Thera Band? Hier een oefening met de Thera Band voor de voeten op een rijtje, daarbij staat aangegeven wat voor deel van de voeten je oefent en wat daarvan het resultaat is.
 
Oefening: Vooral geschikt voor het krijgen van sterke kuitspieren, ook de rest van je tenen. Resultaat: sterkere voeten.
 
Je rolt je voet helemaal af naar voren, waarbij de Theraband om de tenen gespannen zit. Eerst komt dus de bal van de voet, daarna de tenen. Niet sikkelen dus! Strek je tenen door en flex daarna je voet weer. Herhaal dit 10 keer per voet.
Let op! Strek je tenen helemaal door.
 

Zijn er verschillende soorten Thera Banden?
Er zijn verschillende levels van de Thera Band, die je kunt onderscheiden aan de hand van kleuren. Die van de hogere levels zijn stugger, en daarmee wordt de moeilijkheidsgraad dus opgevoerd. Het is goed om te beginnen met een soepele Thera Band, en de oefeningen op te voeren naar stugger.

Waar kan je de Thera Band kopen?
De originele Thera Band is te koop bij veel sportwinkels en de fysiotherapeut. Van de Thera Band zijn er echter veel nagemaakt. Bij allerlei andere winkels (tot in de supermarkten) kun je deze nep Thera Band krijgen.

Veel succes met oefenen! Binnenkort meer oefeningen voor het sterker maken van de voeten (voor het op spitzen dansen).

Groetjes, Heleen