Hoe kan ik mezelf voorbereiden op mijn eerste danslessen?

0

De eerste dansles kan natuurlijk spannend zijn. Je hebt nog geen idee wat je moet verwachten van danslessen. Daarnaast heb je waarschijnlijk nog weinig danservaring in vergelijking met je klasgenoten en heb je de benodigde danskleding nog niet gekocht. Hoe bereid je je het beste voor op je eerste danslessen?

Je komt bij mensen die je niet kent en je weet nog niet veel van de sport af. Als je een goede dansschool hebt gevonden zullen de leraren hier rekening mee houden. Ze snappen dat je nog niet veel van de dansstijl of de structuur van de lessen afweet en ze hebben extra geduld.

Heb ik al danskleding nodig? 

eerste danslessen voor volwassenenMaak je ook geen zorgen als je nog niet alle benodigde danskleding hebt aangeschaft. Vaak zal de docent(e) voor of na de eerste dansles naar je toe komen met uitleg over de juiste kledingvoorschriften. Probeer eventueel wel al geschikte dansschoenen aan te schaffen, indien je weet welke je nodig hebt.

Kleine kinderen hoeven zich ook niet voor te bereiden op de eerste dansles. Zorg er alleen voor dat het haar uit het gezicht wordt vastgemaakt en dat je kind comfortabele kleding draagt.

Moet je al kunnen dansen voor je eerste les?

eerste dansles

Ter voorbereiding op de les kan je niet veel doen. Je moet er immers rekening mee houden dat danslessen bestaan om (onder andere) de techniek aan te leren. Als je zelf gaat beginnen met uitproberen van bewegingen kan je jezelf verkeerde dingen aanleren en het is moeilijk die weer afgeleerd te krijgen.

Je kan je voor de dansles al wel een beetje opwarmen door wat kleine rekoefeningen voor je spieren te doen, maar dit is nog niet echt nodig.

Je hoeft daarnaast ook echt niet alle dans termen uit je hoofd te leren, maar het kan fijn zijn om alvast wat basis termen op te zoeken. Bekijk voor je eerste balletles bijvoorbeeld de vijf basis voetposities van klassiek ballet, deze posities zijn de basis van het ballet en dus zeer belangrijk.

Heb vooral plezier!

ballet les kinderen roze tutuMaak je vooral niet teveel zorgen, voordat je naar de dansles gaat. Je kan natuurlijk aan je docent(e) vragen of je de eerste les mag komen kijken of vraag van te voren welke geschikte dansschoenen je het beste kan kopen. Bovendien kan je na de proefles altijd nog besluiten dat het niks voor jou is.

Heb er ten slotte ook het vertrouwen in dat de meeste dingen wel zullen lukken als je meteen de eerste keer mee gaat doen. Je komt immers waarschijnlijk bij allemaal andere beginners.

Het belangrijkste wat je in je hoofd moet houden is: heb plezier! Dansen is geweldig om te doen, dus geniet ervan en zie het als een leuke, leerzame ervaring.

Meer weten over de balletles?