Hoe maak ik mijn balletschoenen schoon?

0

Zijn je balletschoenen versleten en vuil geworden? Moet je dan direct nieuwe balletschoenen kopen? Probeer eerste onze tips om je oude balletschoenen weer fris en schoon te maken! Of ze nou van canvas, leer of satijn gemaakt zijn, hier lees je hoe je balletschoenen moet schoonmaken.

Voor canvas balletschoenen:

De meeste dansers dansen op canvas balletschoenen. De stugge stof waarvan de schoenen gemaakt zijn wordt snel vies.

Zo snel als canvas balletschoenen vies worden, worden ze ook weer schoon.  Je kunt ze in een teiltje lauw water met biotex of een ander wasmiddel te weken leggen. Je zult zien hoeveel vuil eruit komt. Ook kun je ze in de wasmachine laten meedraaien op maximaal 30 graden. Wel uitkijken dat je je schoentjes niet tussen de rode kleren wast, dan komen ze er misschien slechter uit dan toen ze erin gingen.

Voor lederen balletschoenen:

Lederen balletschoenen worden minder snel vies dan canvas balletschoenen. Als ze vies worden zal dat vooral op de plekken zijn waar je botjes tegen de schoen aan schuren en het leer een beetje afgesleten is (o.a. bij de tenen en hiel).

balletschoenen schoonmakenLeren balletschoenen maak je schoon door ze op te wrijven met foundation. Dit is huidkleurige make-up die je bij iedere drogist kunt krijgen (zie afbeelding hieronder). Breng met een sponsje een laagje foundation aan op de vieze of afgesleten plekken van je leren balletschoenen. Of poets ze voorzichtig schoon met vochtige doekjes en een borsteltje.

Voor satijnen balletschoenen (+ spitzen):

Ook satijnen balletschoenen of spitzen kun je schoonmaken met een vochtig doekje. Of gebruik weer een sponsje en foundation om de versleten plekjes te bedekken.

Let wel op! Als je je spitzen inwrijft met foundation worden ze mat in plaats van glimmend. Je moet ze dus helemaal inwrijven, en niet kleine stukjes. Je moet er van tevoren over nadenken of je dit wilt, want je kunt het eenmaal gedaan niet meer ongedaan maken.

Mochten deze tips nou niet genoeg zijn om je versleten balletschoenen schoon te maken, adviseren wij een nieuw paar aan te schaffen. Bekijk verschillende soorten balletschoenen online. Of kom gerust langs in één van de Danswinkel filialen in Amsterdam, Den Haag en Hilversum. Wij helpen u graag verder met het vinden van de perfecte balletschoenen. Ook kan je hier op afspraak terecht om professioneel je spitzen aan te laten meten.